Aid or Trade: pyramide maakt zuiver water in Gambia

Aid or Trade? — Gambianen maken water met pyramide

In Gambia is er een structureel tekort aan schoon water. Ruim 85 procent van de Gambianen is afhankelijk van grondwater. Helaas is het water uit 1 op 3 putten brak en daarmee ondrinkbaar.

In Sibanor haal je water bij de ‘waterpyramid’, een kant-en-klare waterfabriek ontwikkeld door het Delftse Aqua-Aero Water Systems, een commercieel bedrijf dat technologie combineert met sociale doelstellingen. Lokale ondernemers dragen zelf zorg voor het onderhoud, de productie én verkoop van water. Naast drinkwater produceert het bedrijf ook gedestilleerd water voor het onderhoud van accu’s, waarmee bijvoorbeeld zonne-energie kan worden opgeslagen.

Aid or Trade

Dit is de negentiende aflevering van Aid or Trade?, een serie over verantwoorde ondernemersinitiatieven in Afrika. Uitgangspunt: hulp is niet langer slechts een kwestie van geld overmaken of goederen verschepen, het is meer en meer een kwestie van het opzetten van duurzame bedrijven.

In elk van de 20 video’s komt een kansrijk of succesvol project in Afrika aan bod, veelal een samenwerking tussen partijen in de publieke en private sector.

De serie Aid or Trade? wordt geproduceerd door Africa Interactive en is mede mogelijk gemaakt door NCDO en FMO. Africa Interactive werkt met een groot netwerk van Afrikaanse mediaprofessionals, het camerawerk en de interviews zijn door lokale reporters uitgevoerd.

Zonder jouw steun bestaat MO* niet.

Steun ons en word proMO* voor maar €4/maand of doe een vrije gift. 3181   proMO*’s steunen ons vandaag al. 

Word proMO* of Doe een gift