The ambassador

Ambassador Official Trailer #1 (2012) — Documentary HD

‘Wat gebeurt er als een zeer witte Europeaan een diplomatieke titel koopt en zich als instant-diplomaat vestigt in een van Afrika’s meest mislukte landen?’, zo wordt deze documentaire aangekondigd op de eigen website, en die ‘zeer witte Europeaan’ is journalist en documentairemaker Mads Brügger, die op een heel onconventionele manier de corruptie en het morele failliet van de Centraal-Afrikaanse regio in beeld brengt.

Verkleed als neokoloniaal, wit tropenpak incluis, trekt Brügger naar de Centraal Afrikaanse Republiek waar hij zich met een gekocht diplomatiek paspoort uitgeeft als Liberiaanse ambassadeur. Officieel is hij er om zaken te doen, officieus wil hij toegang krijgen tot de schimmige wereld van handel in bloeddiamanten. Hij zet er een luciferfabriek op, gerund door Pygmeeën, als dekmantel voor zijn ambities in de diamanthandel. Brügger laat zien hoe de macht in het land is verdeeld en wordt verhandeld. Dat zijn missie bepaald niet ongevaarlijk is, blijkt bijvoorbeeld als het hoofd van de veiligheidsdienst, een ex-vreemdelingenlegionair, enige tijd na hun ontmoeting wordt vermoord.

Een film met verborgen camera geschoten. The Ambassador toont de achterkant van Afrika, een onderwereld die zich op geen andere wijze laat vastleggen. Spannende, grappige, maar ook controversiële documentaire!

MO* mag 25 duotickets weggeven voor deze documentaire die van 1 tot 20 december 2012 telkens op zondagvoormiddag om 10u30 in Utopolis Turnhout vertoond wordt.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 3196   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift