De tanende invloed van de EU in de ACP-landen

De veranderende relatie tussen de EU en de ACP-landen

De relatie tussen de EU en de ACP-landen (landen in Afrika, de Caraïben en de Stille Oceaan) is de afgelopen decennia erg sterk geëvolueerd. De vrijhandelsakkoorden die de EU met haar voormalige kolonies wil afsluiten, vormen een grote bron van wrevel, en de steeds sterkere aanwezigheid van opkomende economieën zoals Brazilië, Rusland, India en China maakt de relatie van de EU met de ACP-landen er niet makkelijker op. Is de EU anno 2011 nog een relevante partner van de ACP-landen?

In deze video interviewt MO* Roy Mickey Joy (ambassadeur Vanuatu bij de EU) en Mohamed Ibn Chambsa (secrataris-generaal van de ACP-groep) over de veranderende relatie tussen de EU en de ACP-landen, de rol die de opkomende economieën hierin spelen en de onderhandelingen voor de EPA’s.

Lees ook het artikel ACP-landen: probleem voor EU, kans voor China voor meer achtergrond over deze onderwerpen.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.