Eetbaar bestek met een smaakje

Weg met plastic en houten bestek. Er is een veel gemakkelijkere manier om wegwerplepels en -vorken te maken die bovendien nog eens eetbaar zijn. Bakey’s, een Indiaas bedrijf, maakt bestek dat opgegeten kan worden.

Bron: Youtube

 

Bakey’s Foods Private Limited werd in 2010 opgericht door Narayana Peesapaty, een onderzoeker bij ICRISIT (International Crops Research Institute for the Semi-Arid Tropics), een internationale organisatie die onderzoek in de landbouw voor plattelandsontwikkeling voert. Het Indiase bedrijf wil een alternatief bieden op wegwerp plastic en houten bestek en bamboe eetstokjes. Het eetbare bestek is drie jaar houdbaar en bevat geen conserveringsmiddelen. Het wordt niet wak in soep, maar is na tien dagen wel helemaal afgebroken in de natuur.

Het hoofdingrediënt is gierst, omdat die plant veel minder energie en voedingsstoffen verbruikt om te groeien dan suikerriet of maïs. De ingrediënten worden op een organische manier geteeld en het bestek is veganistisch.

Indiase vrouwen van lagere inkomensgroepen maken het bestek dat verkrijgbaar is in verschillende smaken: hartig, zoet en zonder smaak. Dit jaar wil de Fairtrade-organisatie uitbreiden en eetbare borden en kopjes produceren.

Zonder jouw steun bestaat MO* niet.

Steun ons en word proMO* voor maar €4/maand of doe een vrije gift. 3181   proMO*’s steunen ons vandaag al. 

Word proMO* of Doe een gift