The end of poverty?

The End of Poverty?

Op de MO*lezing Er bestaat geen wondermiddel tegen armoede zal ontwikkelingseconome Esther Duflo het hebben over waarom heel wat ontwikkelingswerk eigenlijk nattevingerwerk is en daardoor faalt (bekijk zeker haar TED-presentatie Sociale experimenten in de strijd tegen armoede).

De documentaire The end of poverty? (2008) van filmmaker en activist Phillippe Diaz is een goede achtergrond bij de discussie over armoede. De film belicht de geschiedenis en de impact van economische ongelijkheid wereldwijd. Zijn rode draad is dat het geen kwestie van toeval of ongeluk is die leidde tot een groeiende economisch uitgesloten onderklasse.

Diaz gaat terug naar de tijd van de kolonisatie in de 15de eeuw en interviewt economen, sociologen en geschiedkundigen om te kunnen uitleggen hoe armoede een een gevolg is van een liberaal economisch beleid dat machtige landen toelaat armere landen te exploiteren en geld te concentreren in de handen van kleine elite in plaats van het meer gelijk te verdelen over de mensen die mee de rijkdom creëerden.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.