Esther Duflo: Sociale experimenten in de strijd tegen armoede

Armoede bestrijden is eerder nattevingerwerk dan wetenschap en gebrek  aan data over de impact van hulpverlening doet vragen rijzen over de  effectiviteit ervan. Dat is de boodschap van Esther Duflo, hoogleraar armoedebestrijding en ontwikkelingseconomie aan het MIT, in deze TED-presentatie. Op basis van statistisch onderzoek geeft ze voorbeelden van welke ontwikkelingshulp echt werkt en welke niet.

Armoede bestrijden is eerder nattevingerwerk dan wetenschap en gebrek aan data over de impact van hulpverlening doet vragen rijzen over de effectiviteit ervan. Dat is de boodschap van Esther Duflo, hoogleraar armoedebestrijding en ontwikkelingseconomie aan het MIT, in deze TED-presentatie. Op basis van statistisch onderzoek geeft ze voorbeelden van welke ontwikkelingshulp echt werkt en welke niet.

Esther Duflo komt op 19 december naar de Beursschouwburg in Brussel voor de MO*lezing Er bestaat geen wondermiddel tegen armoede. Ze zal er in debat gaan met Peter Moors, directeur-generaal Ontwikkeling in de FOD Buitenlandse Zaken, Ontwikkelingssamenwerking en Buitenlandse Handel, en Bogdan Bogdan Vanden Berghe, algemeen secretaris van 11.11.11, de koepel van de Vlaamse Noord-Zuidbeweging. MO*journalist John Vandaele is moderator.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2968   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift