Gratis geld voor iedereen

Afgelopen maandag gaf de jonge Nederlandse historicus en schrijver Rutger Bregman in Maastricht een TED-talk over het basisinkomen als oplossing om armoede te bannen. De beste manier om armen te helpen, is door hen gewoon geld te geven, volgens Bregman.

Rutger Bregman (1988) is historicus en schrijver. Hij studeerde aan de universiteit van Utrecht en Los Angeles, en doceerde aan de universiteit van Utrecht. Bregman schreef voor nrc.next, Het Parool, Trouw, en De Groene Amsterdammer. Inmiddels schrijft hij voor het online platform De Correspondent. In februari 2012 debuteerde hij met het boek Met de kennis van toen. Actuele problemen in het licht van de geschiedenis bij de Bezige Bij. In maart 2013 verscheen zijn tweede boek: De geschiedenis van de vooruitgang. In september 2014 is zijn derde boek verschenen: Gratis geld voor iedereen. En nog vijf grote ideeën die de wereld kunnen veranderen.

Bekijk hier zijn TED-talk.

 

 

 

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 3277   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift