‘Ik wens het grootste leger van gezondheidswerkers te bouwen’

Dat is wat de winnaar, Raj Panjabi, van de 2017 TED Prize wenst. Als je weer even bewijs nodig hebt dat de wereld toch niet zo een slechte plek is, moet je zeker dit filmpje, dat over twee hulpverleners die levensreddende hulp aanbieden in de meest afgelegen streken van Liberia, bekijken.

Liberia had zo’n tien jaar geleden slechts 51 dokters voor een populatie van vier miljoen mensen. Raj Panjabi woonde tot zijn negen jaar in dat land, maar vluchtte voor de burgeroorlog. In 2005 keerde hij terug en richtte hij Last Mile Health op, een organisatie die medische hulp voorziet in afgelegen gebieden van Liberia. Raj Panjabi won de 2017 TED Prize waarmee hij één wens ter waarde van een miljoen dollar won. Dit is wat hij wenste: ‘Ik wens het grootste leger van gezondheidswerkers te bouwen door de Community Health Academy te creëren, een wereldwijd platform voor training, versterking en verbinding.’ Laten we hopen dat het hem lukt.

Ik ben proMO*

Nu je hier toch bent

Om de journalistiek van MO* toekomst te geven, is de steun van elke lezer meer dan ooit nodig. Vind je dat in deze tijden van populisme en nepnieuws een medium als MO* absoluut nodig is om de waarheid boven te spitten? Word proMO*.

Wil je bijdragen tot de mondiale (onderzoeks)journalistiek in het Nederlandstalig taalgebied? Dat kan, als proMO*.

Wil je er mee voor zorgen dat de journalistiek van MO* mogelijk blijft en, ondanks de besparingspolitiek, verder uitgebouwd wordt? Dat doe je, als proMO*.

Je bent proMO* voor € 4/maand of € 50/jaar.

Word proMO* of Doe een gift