La Providence: Milieubewust werken met kinderen en jongeren in een medisch-pedagogische context

De Luxemburgse residentiële opvang voor kinderen en jongeren ‘La Providence’ zorgt dat duurzaamheid geïncorporeerd wordt in hun dagelijkse werking. Het medisch-pedagogische instituut is een finalist voor de Grote Prijs voor Toekomstige Generaties.

Medisch-pedagogisch instituut La Providence vangt kinderen en jongeren van 3 tot 21 jaar met gedragsstoornissen of mentale problemen op.

Duurzaamheid heeft een belangrijke plaats in de werking van de instelling. Wanneer ze met de kinderen en jongeren werken, proberen ze steeds aandacht te besteden aan respect voor het milieu en de planeet. Deze houding willen ze de kinderen en jongeren ook bijbrengen via educatieve activiteiten over energiegebruik. 

Er werd een ecoteam opgericht, dat concrete maatregelen voorstelt aan de werknemers om de impact op het milieu en energieverbruik te verminderen. Hiernaast wordt in de instelling gewerkt met systemen die groene energie genereren, zoals zonnepanelen.

‘Wij zijn pioniers, omdat we erkenning hebben gekregen van onze subsidiërende overheid en de plaatselijke bevolking’, zegt Marc Ancion, directeur van het instituut.

Zonder jouw steun bestaat MO* niet.

Steun ons en word proMO* voor maar €4/maand of doe een vrije gift. 3181   proMO*’s steunen ons vandaag al. 

Word proMO* of Doe een gift