Een volledig passief paviljoen, ontworpen en gebouwd door studenten

Dankzij de wedstrijd ‘Duurzaam Passief’ kregen leerlingen bouw en studenten architectuur de kans om samen een duurzaam, modulair en transporteerbaar paviljoen te ontwerpen en bouwen. Het is nu gereed en wordt gebruikt als verplaatsbare opleidingsruimte in Brussel. Het initiatief maakt kans om de Grote Prijs voor Toekomstige Generaties te winnen.

Ons grootste succes is dat we erin geslaagd zijn om samen te werken met architecturale- en bouwprofessionelen, bedrijven en studenten. Het is ons, met al die mensen samen, gelukt om de agenda te respecteren en de plannen te realiseren. Veel mensen dachten dat het nooit zou lukken,’ vertelt Julien Holef van BRC Bouw.

Een vergissing is geweest dat we het werk van klassen en teams leiden onderschat hebben. Het was zeer ingewikkeld: we moesten materiaal voorbereiden, aanwezig zijn op het terrein, de programma’s snel regelen, zorgen voor pedagogische omkadering, enzovoort.’

Een grote uitdaging nu is dat we werken met leerlingen die nog naar school gaan en die tijd moeten vrijmaken om te participeren. Het is mogelijk dat we soms meer tijd nodig hebben, wat niet altijd mogelijk is voor studenten.’

Zonder jouw steun bestaat MO* niet.

Wil je dat MO* dit soort verhalen blijft brengen?
Steun ons en word proMO* voor maar €4/maand of doe een vrije gift

Word proMO* of Doe een gift