Microfinanciering werkt: verslag van het debat

Incofin en MO* stellen het videoverslag voor van het debat ‘Microfinanciering werkt’. Dit debat bracht experten bij elkaar die de sterktes en zwaktes van microfinanciering als instrument om micro-ondernemers te ondersteunen aan een realiteitstest onderwierpen, gebaseerd op twee onderzoeksrapporten.

 

Het videoverslag geeft een overzicht van de avondsessie met de introductie door Loïc De Cannière, CEO Incofin IM, en twee leerrijke impactstudies over micro-ondernemers in Cambodja gepresenteerd door Tanmay Chetan, voorzitter van de Cambodjaanse microfinancieringsinstelling AMK en mede-oprichter en Managing Partner van Agora Microfinance, en Dina Pons, East Asia Regional Director & Social Performance Manager Incofin IM.

Na de presentaties deelden de panelleden (Marc Labie, Professor aan de Universiteit van Namen en het onderzoekscentrum CERMi - Emmanuelle Javoy, voormalig Managing Director bij Planet Rating - Kurt Moors, programma coördinator bij BRS) hun eigen inzichten en commentaren op de studies en de uitdagingen voor microfinanciering.

Het debat ‘Microfinanciering werkt’ vond plaats op 11 februari 2014 in het Kaaitheater in Brussel. Het werd georganiseerd door Incofin en MO*.

Zonder jouw steun bestaat MO* niet.

Steun ons en word proMO* voor maar €4/maand of doe een vrije gift. 3190   proMO*’s steunen ons vandaag al. 

Word proMO* of Doe een gift