Naomi Klein in Brussel: herbekijk de volledige avond

Op woensdag 26 november kwam schrijfster en activiste Naomi Klein op uitnodiging van 11.11.11 in een uitverkochte KVS haar nieuwe boek ‘No Time’ voorstellen. Het werd een boeiende avond over klimaatverandering, kapitalisme en activisme.

Naomi Klein (Canada, 1970) is journaliste, schrijfster en boegbeeld van de andersglobalisten. Haar eerste wereldwijde bestseller was No Logo (2001). In 2009 verscheen De Shockdoctrine. Van dit boek werden wereldwijd meer dan een miljoen exemplaren verkocht in meer dan dertig landen.

In september van dit jaar is No Time uitgekomen. Daarin stelt Klein dat we zijn aangekomen in ‘Decade Zero’, een tijd waarin we moeten besluiten of we het roer rigoureus omgooien en anders omgaan met de economie en de natuur.

In een uitgebreid interview met MO* dat volgende week op onze website verschijnt, zegt Klein: ‘Wat ons nu te doen staat, is niet alleen afstand nemen van het neoliberalisme, maar ook van het kapitalisme. ‘Als we nog enige kans willen maken om de opwarming te beperken tot 2°C, moeten we de globale emissies per jaar 8 tot 10 procent reduceren. Dat is onmogelijk in een groeimodel.’

Herbekijk hieronder de volledige avond in de KVS:

 

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2886   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift