Palestijnse activiste brengt poëzie met politieke toets

Rafeef Ziadah is een Palestijns “spoken word”- artiest en mensenrechtenactiviste. Ze dicht over thema’s als migratie en de problematiek in het Midden-Oosten en is mensenrechtenactiviste bij Waronwant.

Ziadah groeide op in Libanon, nadat haar grootouders in 1948 hun dorp in Palestina ontvluchtten. Ze woonde in verschillende landen rond de Middellandse Zee, doctoreerde in Canada en woont momenteel in Londen.

 

Ze maakt deel uit van de BDS-beweging, een beweging uit het Palestijnse middenveld, die oproept voor Boycots, Desinvesteringen en Sancties tegen de Israëlische staat. Wat het belang is van deze beweging, geïnspireerd op de Apartheidsstrijd in Zuid-Afrika, legt ze uit in dit interview.

Hadeel

Veel van haar gedichten gaan over de situatie in Palestina, zoals onderstaand voorbeeld. Hadeel gaat over een negenjarig meisje uit Gaza, dat omkwam bij een Israëlisch bombardement.

 

© 2015 — C.H.I.P.S.StampMedia — Charis Bastin, Bjorn Lauwerijs en Katrien Franquet

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 3306   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift