Dossier: 

“Roemloze groenten en fruit”

Dagelijks worden tonnen voedsel weggesmeten omdat ze niet voldoen aan de cosmetische eisen van de hedendaagse consument in het westen. Supermarkten weigeren daardoor om ‘misvormde’ groenten en fruit in te kopen.

In Frankrijk besloot de derde grootste supermarktketen van het land, Intermarché, om iets aan deze voedselverspilling te doen. Sinds kort hebben ze aparte rekken met “Fuits et légumes Moches” (Roemloze groenten en fruit), waarin ze onvolmaakte, misvormde groenten verkopen met een korting van 30%.

De supermarktketen lanceerde een wereldwijde reclamecampagne om deze “nieuwe” producten aan te prijzen, doopte de winkels om tot “Moches” en bracht roemloze groentesoepen en fruitsappen op de markt. Met succes blijkbaar. Het is een win-win situatie. De consument doet een winst van 30%, de producent krijgt geld voor zijn “slechte” voedsel, Intermarché maakt een grotere omzet en tonnen perfect eetbare waren worden niet meer weggesmeten. Lees meer over “mismaakte” levensmiddelen in Miss tomaat en Mister Appel

 

 

Zonder jouw steun bestaat MO* niet.

Steun ons en word proMO* voor maar €4/maand of doe een vrije gift. 3190   proMO*’s steunen ons vandaag al. 

Word proMO* of Doe een gift