Viva Riva!

Viva Riva! Trailer — In UK Cinemas 24th June 2011

Viva Riva! speelt zich af in het Kinshasa van nu. Riva is een jonge ondernemer die graag zijn dromen realiseert. Hij wil alles: geld, vrouwen en drank. Hoe ver zal hij gaan om zijn drang naar vrijheid waar te maken?

Na de wereldpremière op het Internationaal Filmfestival van Toronto en een selectie in de officiële competitie op het Internationaal Filmfestival van Berlijn, is Viva Riva! nu ook dé sensatie in de Verenigde Staten en Groot- Brittannië. Viva Riva! domineerde de Afrikaanse Oscars en won bovendien de MTV Movie Award voor Beste Afrikaanse Film.

Viva Riva! is de eerste Congolese fictielangspeelfilm met internationale erkenning en geeft het perfecte voorbeeld van een succesvolle Belgo-culturele samenwerking.

Na tien jaar verblijf in het buitenland als olietransporteur, keert Riva terug naar Kinshasa,  waar hij van plan is om zich in het échte leven te storten. Hij laat zijn oog vallen op de jonge Nora, een bloedmooie vrouw, die het liefje is van een gerenommeerde gangster. Maar al snel worden zijn plannen gedwarsboomd. De gangster blijft niet bij de pakken zitten als hij merkt dat Riva het op zijn vrouw gemunt heeft. Dit is de start van een waanzinnige achtervolging van Riva…

Viva Riva! brengt een mix van Scarface meets Cidade de Deus, tegen de achtergrond van het hippe nachtleven in Kinshasa. VIVA RIVA! is een moderne gangsterthriller van de Belgo-Congolese regisseur Djo Munga, volledig gedraaid in Kinshasa.

Meer info op www.vivariva.be

MO* geeft 10 duotickets weg voor de avant-première van deze film op dinsdag 6 september om 20u in de KVS in Brussel. Neem hier deel!

Zonder jouw steun bestaat MO* niet.

Steun ons en word proMO* voor maar €4/maand of doe een vrije gift. 3181   proMO*’s steunen ons vandaag al. 

Word proMO* of Doe een gift