Voix d'Exile: Terugkeren of integreren rond de Grote Meren

Meer dan 400.000 vluchtelingen leven in ballingschap in Tanzania, de Democratische Republiek Congo en Burundi. Voor velen sleept deze situatie al tien, twintig of zelfs al veertig jaar aan. Met zeventig interviews op zes locaties in de drie landen geeft de korte documentaire Voix d’Exile een stem aan deze mensen.

Het enige alternatief dat deze vluchtelingen wordt geboden door de overheden in de streek van de Grote Meren is een vrijwillige terugkeer. Voor velen is dat een ondenkbaar scenario. Deze video van Local Voices belicht een andere optie voor de vluchtelingen: lokale integratie in het gastland.

Local Voices is een in Brussel gevestigd mediaproject dat video, fotojournalistiek en een antropologische benadering, met lange aanwezigheid op het terrein, combineert. Het eerste project van Local Voices was The Kivu Conflict, een duik in de lokale realiteit van het conflict in Oost-Congo in zeven afleveringen.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2832   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift