Wereldbeker 2014 in Brazilië

Documentaire “We must be dreaming”: wat de wereldbeker doet met mensen in het organiserende land

“One World, One Dream”

“For The Game, For The World”

“All in One Rhythm”

Het WK voetbal en de Olympische Spelen beloven telkens mooie dromen en kansen voor de inwoners van het gastland. Maar komen die dromen ook uit? De documentaire WE MUST BE DREAMING volgde drie Brazilianen nauw op de voet gedurende drie jaar - vóór, tijdens en na het WK in 2014 - om te zien wat de sportevenementen zoal teweegbrachten in het leven van de gemiddelde burger.

De voormalige secretaris-generaal van FIFA Jerôme Valcke liet zich in 2013 ontvallen dat een WK organiseren in een minder democratisch land eenvoudiger was want geen problemen met lokale overheden en drukkingsgroepen. Het geeft een idee van waarom de keuze van de gehate inrichter van het WK op Rusland (2018) en Qatar (2022) is gevallen. Dat maakt de documentaire WE MUST BE DREAMING zo actueel. De film neemt je mee in het leven van gewone, lokale mensen en hoe zij het allemaal beleven. 

Volgende vertoningen worden aangekondigd op: https://www.facebook.com/wemustbedreaming
WE MUST BE DREAMING kwam tot stand met de steun van Fonds Pascal Decroos voor bijzondere journalistiek en het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF).

Zonder jouw steun bestaat MO* niet.

Steun ons en word proMO* voor maar €4/maand of doe een vrije gift. 3181   proMO*’s steunen ons vandaag al. 

Word proMO* of Doe een gift

Over de auteur

  • Filmmaker in Rio

    David Bert Joris Dhert is filmmaker en visueel antropoloog en woont sinds 2009 tussen België en Brazilië, waar hij werkt aan een documentaire over het komen en gaan van de 2014 World Cup en de 2016