Dossier: 
MO*talks - Het nieuwe verzet

Welke toekomst is er voor Black Lives Matter?

De coronapandemie en de reacties van regeringen daarop (of het gebrek eraan) hebben ons allemaal getroffen. We hebben hoop en perspectief nodig, maar waar vind je die vandaag?

Voor het winternummer van MO*magazine trokken we, virtueel of in levenden lijve, naar plaatsen waar hoop groeit in de vorm van verzet, vaak tegen alle verwachtingen in.

Het zijn plaatsen waar mensen niet zwijgen, waar soms de straat wordt bezet om urgent onrecht aan te klagen, maar ook waar mensen subtieler tegen gangbare normen ingaan. Ze doen dat zelden voor zichzelf, vaker voor vrijheden en voordelen waar hun kinderen en kleinkinderen van zullen genieten, als het meezit. We zien vandaag de kiemen van hoop. Maar er is ook de massale uitdaging om straks, wanneer deze pandemie grotendeels achter ons ligt, een nieuwe wereld vorm te geven.

Samen met het Vlaams-Nederlands Huis deBuren organiseerde MO* op woensdag 9 december 2020 drie gesprekken over de toekomst van het nieuwe verzet. Hier kan je het tweede gesprek over de toekomst van #BlackLivesMatter herbekijken en herbeluisteren.

Sprekers:

  • Tracy Bibo-Tansia, politicologe en schrijfster, vooral bekend als getuige in de reeks Kinderen van de kolonie en van opiniestukken over thema’s zoals gender, racisme en kolonisatie/dekolonisatie.
  • Ebissé Wakjira-Rouw, werkt bij de Raad voor Cultuur op het snijvlak van beleid en communicatie, is als redacteur van Dipsaus Publicaties verbonden aan Uitgeverij Pluim, heeft samen met een aantal Twitterati het virtuele Consultancybureau Kopje Koffie Doen? opgericht en is één van de twee samenstellers van het boek Zwart.
  • Moderator: Elien Spillebeen, journaliste MO*

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 3306   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift