Welkom in het Antropoceen

Welcome to the Anthropocene

We leven er al een tijdje in en in 2016 wordt het hoogstwaarschijnlijk ook officieel een nieuw geologisch tijdperk: het Antropoceen. Afgeleid van het Griekse antropos, wat ‘mens’ betekent, is het Antropoceen een nieuw, door de mens gedomineerd deel van de geschiedenis van de aarde.

De aarde van de 21ste eeuw warmt op, is overbevolkt, gedeeltelijk ontbost en meer toxisch en geglobaliseerd dan ooit tevoren. De animatie Welkom in het Antropoceen illustreert de start van deze nieuwe geologische periode door de door de mens gemaakte infrastructuren, zoals steden, wegen, spoorwegen en kabels te tonen.

De video werd gemaakt naar aanleiding van de Planet Under Pressure Conferentie die eind maart in Londen werd gehouden. 3000 wetenschappers debatteerden er over oplossingen voor de uitdagingen waar de wereld voor staat, in de aanloop naar de Rio+20 top in juni van dit jaar. Samen met de video werd ook de website anthropocene.info gelanceerd op om de bewustwording van de invloed van de mens op de planeet te verhogen.

Zonder jouw steun bestaat MO* niet.

Steun ons en word proMO* voor maar €4/maand of doe een vrije gift. 3184   proMO*’s steunen ons vandaag al. 

Word proMO* of Doe een gift