25.01

Vrouwenrechten onder druk?! Afghaanse vrouwen aan het woord

Zijn de nieuwe machthebbers in Afghanistan gematigder of zeggen ze dat om internationale erkenning te krijgen? Tussen 1996 en 2001 hadden de taliban het ook voor het zeggen. Lijfstraffen en publieke executies waren heel gewoon. Vrouwen mochten niet werken, geen onderwijs volgen en alleen in boerka over straat. Nu zijn ze veel moderner, benadrukken de taliban keer op keer. Maar mensenrechtenorganisaties betwijfelen dat: meisjes en vrouwen blijven de grote verliezers onder dit regime. Kom online naar deze lezing en ken de feiten!

Evie Lootens is coördinator bij Moeders voor Vrede België

Razia Arefi was General Manager bij een van hun projecten. Zij moest recent vluchten voor de taliban en woont nu in België

In het verlengde van de actie van Amnesty International drukte het Masereelfonds in oktober 2021 zijn afgrijzen uit voor de barbaarse handelswijze van de Afghaanse moslimextremisten en is met verbijstering getuige van de afwezigheid van empathie en steun voor de Afghaanse vrouwen door de nationale en internationale beleidsvoerders, door de nationale en internationale middenveldorganisaties en zelfs door de nationale en internationale vrouwenbewegingen. Lees de Open Brief

Graag vooraf inschrijven. Meer info: lokeren@masereelfonds.be

Dit is een online activiteit, via het platform Zoom. Je hebt een pc of tablet met camera en micro en een goede internetverbinding nodig om te kunnen deelnemen. Na inschrijving ontvang je een link waarmee je kan deelnemen.

De Laatste Dinsdag is een maandelijkse lezingenreeks van Masereelfonds lokeren, Avansa waas-en-dender, GROS Lokeren, CC Lokeren.

dinsdag, 25 januari, 2022 - 20:00