10.05

Wat is waar? Met Marleen Finoulst en Tine Hens

Moeilijke Dingen Makkelijk Uitgelegd

Is het slim om gezondheidsproblemen te googelen? En klopt de stelling dat overbevolking een groter probleem is dan de klimaatcrisis?

Complexe topics in tien minuten uitgelegd door experten, dat is Moeilijke Dingen Makkelijk Uitgelegd. Tijdens een sessie van MDMU geven we het woord aan een aantal experts die weten wat wij niet weten en vragen beantwoorden die zelfs te moeilijk zijn om aan Google te stellen. En kennis verspreiden, dat kan gelukkig ook online. Voor twee online afleveringen op dinsdag 27 april en woensdag 28 april duiken we in de wereld van desinformatie.

Het wordt steeds moeilijker om op het internet een onderscheid te maken tussen echt nieuws en nepnieuws. We worden overspoeld door complottheorieën, stadslegendes, klimaatmythes en gezondheidsfabels. In deze aflevering geeft arts-journalist Marleen Finoulst antwoord op de vraag of het slim is om gezondheidsproblemen te googelen. Daarna legt auteur en journalist Tine Hens uit of de stelling dat overbevolking een groter probleem is dan de klimaatcrisis wel klopt. Na elke uitlegsessie gaat journalist Selma Franssen met de spreker in gesprek en bieden we ruimte voor vragen uit het publiek.

Heb je een vraag voor Marleen Finoulst of Tine Hens? Stel een vraag vooraf via info@selmafranssen.nl of live in de chat op Facebook

Livestreaming via Facebook: https://www.facebook.com/events/200906481417966

maandag, 10 mei, 2021 - 20:00