25.01

Webinar: Wereldburgerschapseducatie binnen ontwikkelingssamenwerking 

Wereldburgerschapseducatie focust op complexe onderwerpen waar de sector van ontwikkelingssamenwerking ook mee wordt geconfronteerd. Denk bijvoorbeeld aan de toenemende mondialisering, de roep om wereldwijde sociale rechtvaardigheid, en gedeelde mondiale uitdagingen zoals klimaatverandering, migratie en pandemieën.

Tijdens dit webinar van Enabel worden empirische bevindingen gepresenteerd over het leren voor internationale solidariteit. Welke competenties zijn nodig om mondiale vraagstukken aan te pakken en hoe ziet dit leerproces eruit? En wat betekenen deze inzichten voor mondiale partnerschappen en wereldburgerschapseducatie? Gastspreker van dienst is professor Annette Scheunpflug. 
  
Professor Annette Scheunpflug heeft een onderwijsleerstoel aan de Otto-Friedrich Universiteit van Bamberg. Haar onderzoek focust op wereldburgerschapseducatie en onderwijs-antropologie. Ze is ook redacteur van het (Duitse) “Tijdschrift voor Internationaal Onderwijsonderzoek en Ontwikkelingspedagogiek” en bestuursvoorzitter van het Global Education Network Europe — GENE.

Dit webinar zal doorgaan op 25 januari van 12u tot 13u30. De voertaal is Engels met Nederlandse en Franse simultaanvertaling. De Zoom-link wordt enkele dagen voor het webinar gestuurd. 
 
Inschrijven kan via onderstaande link:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScZttsddMHg8d3KiBEg2_gSwgbGvfjw…

dinsdag, 25 januari, 2022 - 12:00