Een documentaire die toont dat cinema doet dromen, zelfs in een stad die tot in de kern verwoest werd

Win een duoticket voor de avant-première van de documentaire “Cinema Pameer”

Win een duoticket

Op zondag 19 maart kan je in Cinema Sphinx in Gent naar de avant-première van de documentaire “Cinema Pameer” gaan kijken. MO* mag hiervoor 20 duotickets weggeven. Vul het webformulier in als je kans wil maken op een duoticket.

Said Chaleh is de manager van Cinema Pameer, een bioscoop gelegen in het hart van Kaboel, de hoofdstad van het door oorlog verscheurde Afghanistan. Said zorgt met zijn filmvertoningen voor een oase van rust bij inwoners en verloren zielen die de oorlog diep in het lichaam dragen.

Een filmvoorstelling in Cinema Pameer gaat er net iets anders aan toe dan in onze cinema. Sigarettenrook zo dik dat de projector er nauwelijks kan doorschijnen, een cinemamanager die publiek ronselt in de straten. Het zijn maar enkele verschillen. Wat ons wel verbindt: bezoekers die met verwonderde ogen naar het scherm staren.

“Cinema Pameer” is geen politieke film, maar een visueel krachtige documentaire die toont dat cinema doet dromen, zelfs in een stad die tot in de kern verwoest werd. 

Avant-première in aanwezigheid van documentairemaker Martin von Krogh
Zondag 19 maart, 20.30 uur, Cinema Sphinx, Gent
Een film van Bevrijdingsfilms vzw 
ism Vluchtelingenwerk Vlaanderen en MO*

Hoe kans maken op een duoticket? Vul hierboven het webformulier in. De winnaars worden via e-mail verwittigd.

TICKETS BESTELLEN VOOR ZONDAG 19 MAART - CINEMA SPHINX IN GENT? Je kan altijd meerdere tickets bestellen voor 11 euro per stuk via Kaartjes (sphinx-cinema.be)

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2840   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift