Win een duoticket voor de première van "X", een film over vrouw zijn en zich vrouw voelen

 
1 Start 2 Complete

Win een duoticket

Op zondag 8 maart, Internationale Vrouwendag, kan je in De Roma naar de première van X gaan kijken. MO* mag 5 duotickets weggeven voor deze film over vrouw zijn en zich vrouw voelen.

X wil een verhaal vertellen over vrouw zijn en zich vrouw voelen. Als vrouw in de huidige maatschappij stellen we ons vragen over een resem aan topics. Enerzijds is er het onderwerp van body image, bv: Waarom heeft iemand als ‘dik’ beschrijven automatisch een negatieve bijklank? Hoewel iemand ‘slank/groot/klein’ noemen niet problematisch is. Waarom hebben ‘plus size’ modellen alleen maar volle borsten, billen, een zandloperfiguur maar geen buik.

X werd opgestart door een collectief van 4 vrouwen (Renee Van Avermaet, Elke Vanoost, Sam Haeghens, Faye De Coen) met een achtergrond in de filmwereld. Ze willen niet enkel het uiterlijk in vraag stellen, maar ook de positie van de vrouw in de maatschappij. Waarom moet je bijvoorbeeld tegenwoordig als vrouw een carrièrevrouw zijn en is een moeder die bij haar kinderen thuis blijft zogezegd niet geëmancipeerd? Hoe kan een vrouw zich volop ontplooien, in een samenleving waar man en vrouw nog steeds niet gelijk zijn?

Op Internationale vrouwendag vindt de première van X plaats in De Roma. We nemen de documentaire als aanknopingspunt voor een nagesprek met Sabrine Ingabire (cultuurredacteur, columniste, auteur, public speaker, jongerenadviseur én mensenrechtenactiviste), Sabine Peeters (make-up artist, journaliste, public speaker en auteur van ‘Lief voor mijn Lijf’) en Sarah Dimani (modeblogster en influencer). Er worden ‘movie snacks’ aangeboden, gemaakt door de dames van From Syria With Love en om de avond feestelijk af te sluiten zal DJ Nachtvreugd plaatjes draaien van enkel vrouwelijke artiesten. 

MO* mag 5 duotickets weggeven voor deze filmavond op 8 maart in De Roma. Vul het webformulier in. De winnaars worden via e-mail verwittigd. 

Zonder jouw steun bestaat MO* niet.

Wil je dat MO* dit soort verhalen blijft brengen?
Steun ons en word proMO* voor maar €4/maand of doe een vrije gift

Word proMO* of Doe een gift