Zomereditie van MO*magazine focust op de mondiale oorlog tegen drugs

Maak kennis met MO*magazine: vraag een gratis exemplaar van ons zomernummer aan

Wil je graag gratis kennismaken met MO*magazine? Vraag hier een gratis proefexemplaar van het zomernummer aan.

Drugs zijn overal: legale middelen als koffie, alcohol, tabak en medicijnen, en daarnaast – even populair en niet of nauwelijks legaal – softdrugs als cannabis en harddrugs als heroïne. De juridische status van drugs bepaalt wie de begeerde en gigantische geldstromen van de handel erin in handen krijgt.

Is het tijd om af te kicken van de war on drugs, en om de concrete impact van drugs op mensenlevens kritisch te benaderen?

Illegaal drugsgeld komt te vaak terecht bij mensen op zoek naar snel geld, vaak om in conflicten te pompen. Nemen overheden het heft in eigen handen, dan is de kans groot dat de geldstromen van beroepscriminelen en corrupte politici snel opdrogen. Na de decennialange war on drugs krijgt wereldwijd een nieuw beleid steeds meer wind in de zeilen.

Is het tijd om af te kicken van de war on drugs, en om niet langer het bestaan maar wel de concrete impact van drugs op mensenlevens kritisch te benaderen?

In de zomereditie van MO*magazine gaan we dieper in op deze vragen. Verder lees je in ons magazine ook over de bocht van extreemrechts naar het antiglobalisme, psychosociale problemen bij mensen die hun thuisland moesten ontvluchten, het desastreuze Braziliaanse coronabeleid en het groene goud van Mongolië.

Vul hierboven je gegevens in en we sturen je een exemplaar van MO*. Wij vragen enkel je adres voor de verzending en verzamelen géén gegevens.
Dit aanbod is geldig zolang de voorraad strekt. Bevalt het magazine? Word dan net als meer dan 3000 lezers proMO* en maak ons werk mee mogelijk.

 

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.