Een - Armoede de wereld uit

In 2000 spraken 189 landen af om de armoede in de wereld in 2015 te halveren. Dit resulteerde in acht millenniumdoelen. Onze generatie is de eerste die de mogelijkheid heeft een einde te maken aan de wereldwijde armoede. In Nederland heeft zich daartoe een groot aantal organisaties op het gebied van ontwikkelingssamenwerking en andere sectoren aaneengesloten in het Nederlands Platform Millenniumdoelen (NPM).
Internationaal werkt het NPM samen met nationale coalities in meer dan honderd landen voor datzelfde gezamenlijke doel in de Global Call to Action against Poverty (GCAP). De activiteiten van de gezamenlijke Nederlandse organisaties worden gebundeld in de EEN campagne.

Samen gaan we voor de millenniumdoelen, een wereldwijde afspraak om in 2015 een einde te maken aan armoede. Dat kan lukken als iedereen meewerkt en zijn stem laat horen. EEN persoon maakt het verschil. Jij bent die persoon.

Het doel van de campagne EEN is om een einde te maken aan armoede, honger en AIDS. We willen een wereld waarin iedereen eerlijke kansen heeft en waarbij we het normaal vinden dat je onderwijs, voeding en gezondheidszorg krijgt.

EEN wil deze wereld bereiken door de stem te laten horen van iedereen die mee wil doen. In onze wereld ligt veel van de macht in handen van politici en bedrijven. Maar politici luisteren vooral naar mensen die op hen stemmen. Bedrijven luisteren vooral naar kritische consumenten. Dus: als wij onze stem laten horen, verandert de wereld.

Tegelijkertijd vindt EEN deze wereld veel te belangrijk om alles alleen aan bedrijven en overheden over te laten. EEN is de campagne van iedereen die zich zelf wil inzetten om aan armoede een einde te maken. Want laten we eerlijk zijn: als wij niet in actie komen, wie dan wel?
http://www.stichtingmilieunet.nl/debestelinks/index.php?onderwerp=EEN

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2938   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift