Met mijn snol naar de Costa del Sol

ABN-AMRO, Hyves, LLink en Groener.nl hebben ervoor gezorgd dat je -mijn dochter dus- deze brochure in handen hebt, zo lees ik in de colofon. En Groener.nl is weer een initiatief van ILSE, Web-log, NU en Startpagina en die doen dat weer in samenwerking met Milieu Centraal, Goodies en Buitenleven.
En waar komen die mee? Het Supertoffe Klimaatboekje. Wat je moet weten over klimaatverandering en wat jij daar tegen kan doen. Zo luidt de subtitel. Dat belooft veel. Onze jeugd wordt aangesproken over het klimaat. Mooi, dat was ook de reden dat mijn dochter deze film ging kijken. Daar leer je wat van, zo dacht ik. Dat was ook zo. Tot het Supertoffe Klimaatboekje in beeld kwam.
Op de eerste pagina die je in beeld krijgt staat gelijk de Hoe groen ben jij test? Die ga ik niet helemaal weergeven maar een aantal antwoorden wil ik u niet onthouden. Leest u even mee?
Ik ben te arm om een plastic zakje te kopen dus ben ik gedwongen om mij te vernederen met de afzichtelijk grote boodschappentas van mijn ouders. - Ik wil altijd meteen verwelkomd worden door een luid kreunende Britney Spears op de radiospeakers. - Ik vlieg twee keer per jaar met mijn snol naar de Costa del Sol. - Ik bouw een fort van bierkratten rond mijn tent op Texel. - Grote stukken beest op mijn bord, die me het liefst nog een beetje zielig aankijken. - Nee ik vertrouw niks wat met glibberige schubben, bewegende vinnen en bolle ogen uit zee komt. - De geur van mijn lijf laat me merken dat ik leef en lokt iedereen mijn bed in.
kijkwijzer1.jpg
De Kijkwijzer blijkt niet van toepassing op de quiz. Op het Supertoffe Klimaatboekje kom ik nog even terug.
U begrijpt dat ik echt blij ben met alle vragen van mijn dochter. U ook ? Meer op www.andersbekekenblog.nl

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2968   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift