Grootste slakkenboerderij van Afrika gaat ook lokale markten verbeteren

Sociale onderneming op z'n Amerikaans

Het bedrijf dat de grootste slakkenkwekerij van Afrika belooft te worden, gaat niet alleen grootschalig slakken produceren voor de Ghanese- en de exportmarkt, het zal ook de lokale markten te verbeteren.

  • Grootste slakkenboerderij van Afrika gaat ook lokale markten verbeteren

 

Farming Africa praat met Justin King, oprichter en CEO van Nwapa Snail Farms. King vertelt over zijn plannen in Ghana:

Justin King, CEO Nwapa Snail Farms, gaat slakken kweken in Ghana‘Nwapa Snail Farms is een start-up met hoge ambities en zeer agressieve groeiplannen. Onze visie is om de grootste commerciële slak boerderij in Afrika te ontwikkelen. Behalve het genereren van aanzienlijke winsten, bestaat onze missie uit nog drie delen: het elimineren van inefficiënties binnen lokale markten; het creëren van aanzienlijke economische mogelijkheden voor de mensen aan de basis van de piramide en het gebruikmaken van alle onderdelen van de slak bij de ontwikkeling en commercialisering van innovatieve en zeer gewilde producten.’

Waar komt het idee vandaan?

‘Voorheen was ik betrokken bij een organisatie die een zeer kleinschalige slakkenboerderij had opgezet in Ghana om banen te creëren voor enkele boeren op het platteland. Ik geloofde in de missie van de organisatie, maar vreesde tegelijkertijd dat door een verscheidenheid aan interne factoren, de organisatie altijd zeer klein zou blijven.
 

 Lees het hele verhaal op Farming Africa.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2831   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Over de auteur