Belgische Inge Neefs werkt in Gaza

Anderhalve week geleden bracht Rudi Vranckx enkele dagen in Gaza door om de huidige situatie, twee jaar na de Israëlische belegering, te observeren.Voor het journaal bracht hij ook een kort stukje over mijn werkzaamheden in Gaza.

http://www.deredactie.be/permalink/1.932521

Het politieke activisme waar de International Solidarity Movement zich mee bezig houdt is helaas nagenoeg volledig verdwenen uit de reportage, omdat het niet sympatiek genoeg overkomt?

Martine Tanghe’s politiek “correct woordgebruik”, typerend voor de Belgische media, is teleurstellend wanneer ze verwijst naar “geënterde schepen” en het “embargo tegen Gaza”. De schepen zijn brutaal aangevallen en Gaza kent geen embargo, maar een blokkade, die niet alleen de economie treft, maar tevens anderhalf miljoen mensen opsluit op 360 vierkante meter dat continue geteisterd wordt door geweld en de dreiging van een nieuw bloedbad.

Rudi Vranckx’ montage doorprikt echter het stereotype beeld van de “Palestijnse terrorist” en kenschetst Palestijnen als mensen.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2938   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift