Kanker door illegaal afval? Dat mediterraan dieet is gewoon te vet!

Maffiaminister wekt woede van Italianen

Illegale afvalverbrandingen en bergen gedumpt giftig vuilnis. Nergens liggen de kankercijfers hoger dan in Campanië. De minister van Volksgezondheid wijt het aan de levensstijl. Woedend waren de activisten die in Napels een internationaal congres verstoorden. “Hoe kun je praten over de wereldvoedselvoorziening en het grootste probleem van deze regio onbesproken laten?”

Heb je een illegaal maar professioneel XTC-lab? En wil je niet gepakt worden voor iets onbenulligs als afval dumpen? Bel dan de maffia. Die sluit een deal met de overheid en stookt de troep op. Ergens in Campanië bijvoorbeeld.

Nergens anders pieken de kankercijfers als in deze regio, maar de Italiaanse minister van Volksgezondheid legt geen enkel verband met het illegale dumpen van afval en de afvalverbrandingen die dagelijks in de regio rond Napels plaatsvinden.
In deze regio sterven 20 procent meer mensen aan kanker dan in de rest van Italië. Maar als minister Beatrice Lorenzin van Volksgezondheid hiermee wordt geconfronteerd, laat ze de tonnen afval die hier liggen begraven en die dagelijks worden verbrand ongenoemd. Zij wijt de hoge kankercijfers aan de ongezonde levensstijl. “Ze moeten daar eens wat minder roken en niet zoveel vette pizza’s eten”, reageerde de minister van volksgezondheid onlangs op de tv. Ze roken te veel en bewegen te weinig. Een onderzoek naar de oorzaken is dus onnodig.

Mediterraan dieet

In Napels, het centrum van Campanië, zou ze komen spreken tijdens het Internationale Media Forum ter Bescherming van de Natuur. Thema van dit jaar: ‘Feeding the World’.
Maar activisten verstoorden de conferentie en onderstreepten hun woede met een enorm spandoek: ‘Stop Biocide’, stond erop. Waarmee ze de biologische ramp in verband brengen met genocide.
“Hoe kun je praten over de wereldvoedselvoorziening en het grootste probleem van deze regio onbesproken laten”, riepen ze toen ze de collegezaal van de Suor Orsola Benincasa Universiteit binnenvielen.
De minister van volksgezondheid is gewoon een maffiaminister, meent een van de activisten. Of ze betaald wordt of bedreigd, dat weet hij niet. Maar waarschijnlijk allebei.

Lees ook: https://blendle.nl/i/tpo-magazine/woede-om-italiaanse-maffiaminister/bnl-tpomagazine-20141022-70489

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2824   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Over de auteur