CICIG heropent onderzoek naar 22 moorden op vakbondsleiders (Guatemala 11)

De CICIG is de “Internationale Commissie tegen Straffeloosheid.” Het is een internationaal orgaan van de UNO dat het mandaat heeft de zware criminaliteit in Guatemala te onderzoeken en aan te pakken. Deze commissie heeft een goede reputatie omdat ze het aandurft de zware drugscriminelen te vervolgen en er niet voor terugschrikt corrupte toppers van politie, rechtbanken en andere instellingen voor het gerecht te brengen.

De ontmoeting met de CICIG is zeker een opsteker voor onze missie. Zopas is Ivan Velasquez Gomez, een rechter met een sterke internationale reputatie als nieuwe verantwoordelijke aangesteld door UN secretaris-generaal Ban Ki-Moon.

Het gesprek met de commissie gaat tot in de diepte en verdient vertrouwelijkheid. Belangrijk is de aankondiging dat 22 van de 58 moorden op vakbondsleiders opnieuw zullen onderzocht worden. Er worden 8 internationale procureurs aangesteld die hiertoe speciaal worden voorbereid. Dit is alvast een onmiddellijk (voorlopig) resultaat van onze ILO-missie. 

Zonder jouw steun bestaat MO* niet.

Steun ons en word proMO* voor maar €4/maand of doe een vrije gift. 3093   proMO*’s steunen ons vandaag al. 

Word proMO* of Doe een gift

Over de auteur

  • Werknemersvoorzitter en vice-voorzitter van de IAO

    Luc Cortebeeck is werknemersvoorzitter en vice-voorzitter van de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO/ILO), voorzitter van Wereldsolidariteit en adjunct-voorzitter van het Internationaal Vakverbo