Slangen, kikkers en hond, smakelijk eten!

“How many days and hours until…” Ik heb het net even opgezocht. Het uur van mijn vertrek komt beangstigend dicht bij: Nog exact 9 dagen en 15 uur en ik hang in de lucht richting Hanoi, Vietnam. Hoog tijd om mijn voorbereidingen te treffen en leven te blazen in deze blog. 

Waarom?

Ook al gaan drie maanden snel voorbij en zal ik terug in België zijn vooraleer we het goed en wel beseffen, drie weken of drie maanden… in een ander land met totaal verschillende cultuur wonen, vraagt sowieso enige voorbereidingen. Een appartement zoeken, reisboeken doornemen, lezen over de geschiedenis van het land, VVOB’s missie, visie en projecten bekijken, te horen krijgen van Gordon Ramsay dat Vietnamezen dol zijn van hond, kikkers en slangen en ontdekken dat het Vietnamees een onmogelijke taal is om te leren. Eén woord met, afhankelijk op welke toon het wordt uitgesproken, zeven verschillende betekenissen? Ik had ook een voorbeeld nodig om het echt te geloven. Het woord ‘Be’ bijvoorbeeld kan afhankelijk van het accent ‘flesje’, ‘vlot’, ‘klein’, ‘breken’, ‘zich schamen’, ‘kalf’, ‘standpunt’, ‘op de arm dragen’, ‘oceaan’, ‘banaanblad’ of ‘troon’ betekenen. Meer uitleg is niet nodig vermoed ik… hopen dat ik die verschillende tonen snel onder de knie krijg.

Ik had het daarnet kort over VVOB, de Belgische organisatie waarbij ik gedurende drie maanden stage zal lopen. De organisatie staat in voor de ontwikkeling van het onderwijs, als studente communicatiemanagement zal ik meewerken op de communicatiedienst van het hoofdkantoor van VVOB Vietnam in Hanoi. Wat ik allemaal mag verwachten is voor mij voorlopig nog niet helemaal duidelijk, ik wijd er hier dus nog niet verder over uit om te voorkomen dat ik verkeerde informatie meegeef. 

In deze blog zal ik vertellen over mijn stage en in het algemeen het werk van VVOB, over algemene indrukken van het land en ontmoetingen met de bevolking, aangevuld met andere gebeurtenissen die waarschijnlijk talrijk zullen zijn.

Dit was nog maar een inleiding, een inleiding op drie speciale maanden die me te wachten staan.

Zonder jouw steun bestaat MO* niet.

Wil je dat MO* dit soort verhalen blijft brengen?
Steun ons en word proMO* voor maar €4/maand of doe een vrije gift. 2643   proMO*’s steunen ons vandaag al.

Word proMO* of Doe een gift

Over de auteur