Politieagent die jonge Mapuche doodschoot terug vrij

Walter Ramírez, de agent die Matias Katrileo dodelijk verwondde in de rug, is voorwaardelijk vrijgesproken voor de feiten die zich afspeelden op 3 januari 2008.
De politieagent die op 3 januari 2008 Matias Katrileo Kezada doodschoot tijdens een landbezetting is terug op vrije voeten. Walter Ramírez werd voorwaardelijk vrijgesproken voor het incident.
De Mapucheorganisaties en verscheidene mensenrechtenorganisaties klagen de straffeloosheid aan die zich wederom ontplooit in Chili. De wonden van de dictatuur zijn nog niet vergeten en de moord op Alex Lemun, een jonge Mapuche uit de regio Biobio, en Rodrigo Cisterna, een arbeider die tijdens een staking van een papierfabriek werd doodgeschoten in 2007, liggen nog vers in het geheugen. Toch laat de Chileense Justitie weer een dader vrijuit gaan voor een moord op een persoon die zijn toekomst in dit land probeert vorm te geven en daarmee in aanraking kwam met de grenzen, of op zijn minst de schemerzones van de democratie.
Hoelang zullen politie en justitie toestaan dat de sociale strijd wordt gefnuikt en hoelang zullen ze zelf een actieve rol daarin spelen? Het zijn vragen waarvan mensen in dit land wakker liggen en het zijn vragen die van fundamenteel belang zijn voor de toekomst van het Chileense volk en de Mapuche.

Zonder jouw steun bestaat MO* niet.

Wil je dat MO* dit soort verhalen blijft brengen?
Steun ons en word proMO* voor maar €4/maand of doe een vrije gift

Word proMO* of Doe een gift