50 ideeën voor de nieuwe stad

UrbanOmnibus is een Amerikaanse blog over ‘City making’. Zij zijn vooral actief in de verschillende wijken van New York en verzamelen er de tofste projecten en ideeën. Reeds in 2011 inventariseerden ze 50 van deze initiatieven in een bundel “50 Ideas for the New City”. Het resultaat is een reeks eenvoudige tips en adviezen voor beleids- en andere makers. Bovendien linkt elk van de 50 tips terug naar een artikel uit hun databank die ze reeds sinds 2009 hebben aangelegd. Als je dus dieper wil graven, kan dat.

Een aantal van de ideeën werden toen ook prachtig omgezet in posters die deel uitmaakten van een grotere campagne. Na twee jaar zijn hun ideeën populairder dan ooit en kunnen ze steden een handvat geven om aan de nieuwe stad te werken. Bekijk hier de posters en klik zeker ook door naar de andere ideeën. Bovendien vind je onderaan ook tips die lezers sinds dit jaar kunnen toevoegen. Hierdoor wordt de inspiratiebank alleen maar groter.

5-Energy-5004-Wetlands-5001-Subdivisions-500 6-Transit-500 2-Hydrant-37-5009-Transportation-5007-Culture-47-500

Ik ben proMO*

Nu je hier toch bent

Om de journalistiek van MO* toekomst te geven, is de steun van elke lezer meer dan ooit nodig. Vind je dat in deze tijden van populisme en nepnieuws een medium als MO* absoluut nodig is om de waarheid boven te spitten? Word proMO*.

Wil je bijdragen tot de mondiale (onderzoeks)journalistiek in het Nederlandstalig taalgebied? Dat kan, als proMO*.

Wil je er mee voor zorgen dat de journalistiek van MO* mogelijk blijft en, ondanks de besparingspolitiek, verder uitgebouwd wordt? Dat doe je, als proMO*.

Je bent proMO* voor € 4/maand of € 50/jaar.

Word proMO* of Doe een gift