Bakken + 3D printen = succesformule

Warpzone - Pac-Man cookie cutters

Zet twee hypes bij elkaar en je hebt de ingrediënten voor een smakelijk recept. Dat heeft de video game designer en moeder van 2 kids Athey Moravetz maar al te goed begrepen. Met enkele 3D printers maakt ze bakvormpjes voor koekjes die ze verkoopt via haar succesvolle online Etsy shop, Warpzone. Haar Pokemon, Dr. Who en Super Mario Brothers uitstekers hebben ondertussen al ongeveer 1.000 verkopen opgeleverd.

Vaardigheden vereist

Wanneer Moravetz opstaat, schakelt ze haar vier MakerBots in tot na middernacht. Piece of cake, zou je zo denken als je snel wat geld wil verdienen. Maar het ontwerpen van de bakvormpjes vereist wel wat vaardigheden. Je kan niet met ieder game karakter een vormpje maken. Veel details vereisen meer snijwerk waardoor het printen veel moeilijker en trager verloopt. Prints zijn ook niet perfect vanaf de eerste druk. 3D printen is een proces van voortdurend aanpassen, lijnen dikker en dunner maken.

Warpzone - Dr. Who cookie cutters

Moravetz kijkt uit naar nieuwe 3D printers die sneller printen, met andere materialen. Bakbenodigdheden moeten voldoen aan bepaalde eisen en kunnen niet met om het even welk materiaal vervaardigd worden.

Warpzone -  bakvormpjes

Zonder jouw steun bestaat MO* niet.

Steun ons en word proMO* voor maar €4/maand of doe een vrije gift. 3184   proMO*’s steunen ons vandaag al. 

Word proMO* of Doe een gift