Boomtown start crowdfunding voor duurzame festivalbar 'BoomBar'

Het Gentse festival Boomtown bouwt een duurzame mobiele bar voor festivals en is daarvoor een crowdfunding campagne gestart op Crowdfunding.Gent. Het doel van de BoomBar is om te helpen de ecologische voetafdruk van het festival te verkleinen.

Jaarlijks ontstaat er tamelijk wat beroering over de vervuiling op festivals (Op zeronaut schreef Leen Gorissen Echt tijdloze rock’n’roll). En terecht. De campings liggen bezaaid met wegwerptenten, het festivalterrein ligt vol flesjes van de Coca-Cola Company, steevast één van de grootste sponsors van festivals. De festivalweides zijn omgordt door dieselgeneratoren die ganse dagen tuffen en puffen. 

De organisatoren van Boomtown proberen met hun festival beetje bij beetje beter te doen met hun meerjarenplan Boomtown Goes Green. Ze mogen daardoor gerust bij de voorlopers in ons land en Europa gerekend worden. Ze hadden al herbruikbare bekers en bouwen nu de BoomBar. Eens die er komt zal het de slimste festivalbar van de lage landen en omstreken zijn. Hun ambitie verwoorden ze zo_ 

“Dat willen we doen door de bar mobiel te maken zodat zwaar (vervuilend) transport overbodig is. Door warmte-recuperatie gebruiken we de restwarmte van de koeling van de tapinstallatie om het afwaswater mee te verwarmen. De bar zal bovendien een laag energieverbruik hebben en om de piekvermogens op te vangen wordt gewerkt met batterijen. De dranken in de bar worden maximaal verpakkingsvrij geserveerd. Waar mogelijk door te tappen of anders door te schenken uit herbruikbare flessen, maar steeds in de gekende herbruikbare bekers van Boomtown. Ook kraanwater zal dus uit de tapkraan komen, zowel plat als bruisend water. PET-flessen worden absoluut geweerd. De BoomBar zal ook festival-proof zijn. Een uitgekiend en ergonomisch design zorgt voor gebruiksgemak en stevigheid.”

De BoomBar is een project van Odisee hogeschool – HoGent – EVR-architecten – ToTaalBuro – Farys – MTD – KRNWTR – Oksigen Lab – Bric à Brock en Boomtown

Zonder jouw steun bestaat MO* niet.

Steun ons en word proMO* voor maar €4/maand of doe een vrije gift. 3190   proMO*’s steunen ons vandaag al. 

Word proMO* of Doe een gift