Camionzeil om de schouder, airbag in de achterzak

Van afgedankte camionzeil tot flashy heuptas, van ontplofte airbag tot portefeuille of van gebruikte turnmat tot tabletsleeve

In de lagere school moest en zou ik, net zoals het overgrote deel van mijn klasgenoten, een boekentas hebben met het gekende aapje. In het middelbaar waren die dan weer te kinderachtig en was het een zak (pack) uit het oosten die de speelplaats monopoliseerde. Ondertussen zijn we de schoolbanken al even ontgroeid en staren we ons niet meer blind op de trends in rugzakkenland en telt naast het esthetische ook de kwaliteit. Geef mij maar een zak die er niet enkel hip uitziet maar bovenal ook onverslijtbaar is,en als het even kan, dan liefst ook eentje met een hart voor het milieu.

Zo krijgen bij het Zwitserse FREITAG afgedankte camionzeilen, autogordels, airbags en binnenwielen van fietsen een tweede leven in de vorm van oerdegelijke zakken en accessoires zoals portefeuilles, gsm- en laptopsleeves. Sinds 1993 worden hier jaarlijks zo’n 390 ton afgeschreven camionzeilen, 36.000 versleten fietsbanden, 220.000 gebruikte autoriemen en 1170 m2 aan airbags hergebruikt.

Ook het Belgische Rewind ecodesign gaat dezelfde toer op. Hun tassen en accessoires zijn gemaakt van afgedankte turnmatten van leder (herinner u de gevreesde springbok uit de turnlessen) of kunsstof. Ijzersterk, waterbestendig, overwoestbaar maar bovenal ook milieuvriendelijk.

Zonder jouw steun bestaat MO* niet.

Steun ons en word proMO* voor maar €4/maand of doe een vrije gift. 3181   proMO*’s steunen ons vandaag al. 

Word proMO* of Doe een gift