Carvey, crowdfunding succes van 2014?

Carvey is goed op weg één van de crowdfunding revelaties te worden van 2014.  Na twee uur was het beoogde bedrag van $50.000 al behaald. Na dag 1 staat de teller op meer dan $250.000. Tijd dus om Carvey even voor te stellen. 247709bb8c1e305f4599eaa483ca15c2_largeCarvey is duidelijk te kaderen in de Makersbeweging. De opkomst van de doe-het-zelf community kwam al vaak aan bod op Zeronaut en ook in de klassieke media passeert het regelmatig de revue. Carvey is een printer, maar werkt in tegenstelling tot klassieke 3D-printers niet additief maar subtractief. Hierdoor kan het met een hele reeks materialen werken die voorlopig niet ter beschikking staan van 3D-printers.

Tientallen materialen waaronder hardhout (walnoot, esdoorn en mahonie) of kurk, maar ook metalen zoals aluminium, koper, messing, zilver en goud, zijn plots vrij toegankelijk voor de makersbeweging.

Het project gaat nog wel even door met gelden ophalen. Toch is de Carvey niet goedkoop en je moet snel beslissen om bij de eerste lading te zijn. $1,999 is het laagste tarief om er eentje te bestellen en er zijn er op dit moment nog maar een dertigtal beschikbaar. De eerste exemplaren komen volgend jaar in september op de markt.

Zonder jouw steun bestaat MO* niet.

Steun ons en word proMO* voor maar €4/maand of doe een vrije gift. 3190   proMO*’s steunen ons vandaag al. 

Word proMO* of Doe een gift