Flashback Aarde – 40 jaar Landsat

Photo courtesy of www.nasa.gov

Wil je een visualisering van de ontbossing van het Braziliaanse regenwoud, het uitdrogen van het Aralmeer of een overzicht van wegenvrije gebieden? Ter ere van de 40 ste verjaardag van de Landsat satelliet creëerde de NASA samen met de US Geological Service een reeks wisselparen die de evolutie van 40 steden tonen. De website theatlanticcities.com zette ze om naar een reeks animaties. Het Google Earth team importeerde daarop de periode tussen 1999-2011 in hun Google Earth Engine. Op de site kunnen een aantal van de eerste resultaten bekeken worden. De kaarten kunnen van daaruit verkend worden met Safari of Chrome browsers.

De evolutie tussen 1999-2011 van een bepaalde plaats kan vanaf nu dus gevolgd worden op basis van milljoenen satellietbeelden. De samenwerking tussen Google, de US Geological Survey en Carnegie Mellon University bracht hiervoor trillioenen wetenschappelijke satellietmetingen samen. Deze zijn nu vrij toegankelijk voor wetenschappers en andere gebruikers.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 3030   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 3030  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search For Common GroundSearch For Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.