Genk is 'slimste stad'

De stad Genk is de “slimste” stad in België. Ook Aalst, Beringen, Dendermonde en Antwerpen scoren goed in de eerste ranking van de Belgische “smart cities”. Dat blijkt uit een studie van Agoria. De technologiefederatie peilde naar de aanpak van mobiliteitsproblemen, de recreatieruimte, het volume restafval per inwoner en het energieverbruik. Agoria stelde een lijst op van de “slimste” steden en hield voor deze rangschikking rekening met vijf criteria uit publiek beschikbare bronnen_ energieverbruik, ICT, restafval, openbare ruimte en mobiliteit. Genk is volgens die analyse de “slimste” stad, gevolgd door Aalst, Beringen, Dendermonde en Antwerpen. Sluiten de top tien af_ Sint-Niklaas, Roeselare, Kortrijk, Turnhout en Leuven. Het Brussels Gewest staat op de zestiende plaats. Namen is de beste Waalse stad en staat op de veertiende plaats.

Steeds meer Belgen kiezen volgens Agoria voor een leven in de stad_ de 134 steden in ons land tellen samen 5,7 miljoen inwoners en de verstedelijking en de vergrijzing nemen nog toe. “Om in de toekomst leefbaar te blijven, zullen onze steden zich ‘slim’ moeten organiseren”, aldus Agoria.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2851   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift