Geschiedenis klimaatonderhandelingen in 83 seconden

Geschiedenis van klimaatonderhandelingen in 83 seconden

De laatste maanden is er een zondvloed aan negatieve berichten over klimaat verschenen in de media. Ondanks de overduidelijke urgentie om knopen door te hakken en structurele aanpassingen te maken, blijven de politiek en het bedrijfsleven koppig doorgaan op het pad van de ‘business as usual’. Ook België heeft boter op het hoofd_ het gebruik van fossiele brandstoffen wordt vanuit de overheid gestimuleerd met jaarlijks 1 miljard euro subsidies, warmtepompen worden overgesubsidieerd (verbruiken grote hoeveelheden elektriciteit) en de laatste dagen gaan er zelfs stemmen op om terug over te schakelen op koolcentrales.

Ook over de huidige klimaattop in Doha is er maar weinig enthousiasme. Na het fiasco van Kopenhagen zijn de verwachtingen voor de klimaatconferentie bijzonder laag gespannen en is er ook minder media-aandacht. Indien het u niet duidelijk is wat de verschillende klimaatconferenties de voorbije decennia hebben opgeleverd, kunt u onderstaande video bekijken. Hierin wordt de geschiedenis van de onderhandelingen in 83 seconden uitgelegd. De video is gemaakt door Center for International Climate and Environmental Research (CICERO).

[youtube http_//www.youtube.com/watch?v=B11kASPfYxY?rel=0&w=640&h=360]

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2793   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2793  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.