Hilarisch filmpje over fietsen in Brussel gaat internationaal

Meer dan 13 miljoen hits telt het inmiddels beroemde filmpje ‘Bike Lanes’ van Casey Neistat reeds. Nu is er ook een Brusselse variant_ Brussels’ Bike Jungle.

Bastien De Zutter trok er op uit en zocht de fietsobstakels op doorheen Brussel. Hoewel valpartijen wel ostentatief opgezocht worden, is het resultaat niet minder hilarisch/schrijnend.

“Neen, ik ben niet zwaar gekwetst tijdens het maken van het filmpje. Ik heb er wel serieuze blauwe plekken aan overgehouden.” vertelde De Zutter in een interview met Brusselnieuws. “De fiets-infrastructuur evolueert positief in Brussel, maar er is nog veel werk aan de winkel. Dat is onze boodschap.” Wie overigens de vinger op de wonde wil leggen qua fietsen in Brussel, kan probleempunten melden en toevoegen op velodossier.be - een ander Brussels initiatief dat vorige week werd gelanceerd.

Ondertussen is het filmpje ook in het buitenland aan zijn opmars bezig. De Britse wielersite Cycling News pikte het verhaal op en ook op Twitter is het populair inspiratiemateriaal.

De originele inspiratiebron, ‘Bike Lanes’, is en blijft een klassieker die het herbekijken waard blijft.

Why bikers in Belgium are purposefully crashing their bikes

Update: Ook MSNBC ontdekte het filmpje een maand na de lancering en deelde het via een korte nieuwsvideo_

Zonder jouw steun bestaat MO* niet.

Steun ons en word proMO* voor maar €4/maand of doe een vrije gift. 3190   proMO*’s steunen ons vandaag al. 

Word proMO* of Doe een gift