Huisje 3D-printen (op de maan)

410788_269609506441879_638365291_oLaat je kinderen geen architectuur studeren, want huizen gaan we in de toekomst gewoon 3D-printen. En, creativiteit en intelligent ontwerpen even buiten beschouwing gelaten, waarvoor zijn architecten dan eigenlijk nog van nut? De software zal wel weten wat mogelijk is en wat niet. 3D-printen van huizen is een logische evolutie van wat nu al gebeurt met die technologie. Het zijn  (ironisch genoeg) architecten zelf die het allemaal in muziek zetten. Zo ontwikkelt het Nederlandse bureau Universe Architecture het ‘Landscape House’ precies om het te kunnen 3D-printen (illustratie boven). Nog gekker maar niet minder denkbeeldig is het printen van een maanbasis met, tja, maan-grond. De ‘European Space Agency’ (ESA) startte een onderzoeksproject op samen met het Londen’s architectenbureau Foster+Partners (het ontwerp is van de Belg Xavier De Kestelier). Beide projecten werken samen met de peetvader van het 3D-printen van huizen Enrico Dini van D-shape (Bekijk over Dini ook de documentaire “The man who prints houses”).

De technologie voor 3D-printen van gebouwen staat nog in de kinderschoenen maar het is slechts een kwestie van tijd voor op de knop ‘print huis’ drukken. Wanneer het zover is, kunnen we ons droomhuis zelf ontwerpen. Slimme software zal ons wel begeleiden om binnen de grenzen van het mogelijke te blijven, compleet met de kost van materialen. Als het waar is dat de belg de baksteen in de maag heeft én als je ziet met welke geestdrift de Belg zijn maag bedient (denk kookboeken en tv-chefs en culinaire reality tv), zal er dan iets diezelfde Belg tegenhouden het zelf te doen? Ugly Belgian Houses, you ain’t seen nottin’ yet.

Lunar_base_made_with_3D_printing

Multi-dome_base_being_constructed

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 3030   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 3030  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search For Common GroundSearch For Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.