James Hansen, wetenschapper en activist

De quintessentiële lezing over de opwarming van het klimaat en wat we er — liefst zo snel mogelijk — mee aan moeten vangen, is van NASA-wetenschapper James Hansen. Hij staat mee aan de basis staat van de eerste vaststellingen en metingen over de opwarming van het klimaat. Tegelijk kan hij het politieke geknoei niet meer aanzien en heeft hij een strategie bedacht voor het belasten van carbon, die zelfs extreme conservatieven zou moeten kunnen overtuigen.

Hansen is extra bevreesd voor het uitblijven van doeltreffende, globale actie omdat hij ervan overtuigd is dat een opwarming van 2 graden celsius al onomkeerbaar is. Nochatns blijft 2 graden de norm die sinds de zwakke klimaatconferentie van Kopenhagen onder leiding van Barack Obama werd vastgelegd. Hansen schrikt er dan ook niet voor terug om voor het Witte Huis te gaan protesteren (en gearresteerd te worden).

De TED-lezing van Hansen blijft hangen. Niet omwille van de knappe design van de slides maar omdat de wetenschapper-activist de non-believers met heldere gegevens te kijk zet.

Meer…

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2795   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2795  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.