James Hansen, wetenschapper en activist

De quintessentiële lezing over de opwarming van het klimaat en wat we er — liefst zo snel mogelijk — mee aan moeten vangen, is van NASA-wetenschapper James Hansen. Hij staat mee aan de basis staat van de eerste vaststellingen en metingen over de opwarming van het klimaat. Tegelijk kan hij het politieke geknoei niet meer aanzien en heeft hij een strategie bedacht voor het belasten van carbon, die zelfs extreme conservatieven zou moeten kunnen overtuigen.

Hansen is extra bevreesd voor het uitblijven van doeltreffende, globale actie omdat hij ervan overtuigd is dat een opwarming van 2 graden celsius al onomkeerbaar is. Nochatns blijft 2 graden de norm die sinds de zwakke klimaatconferentie van Kopenhagen onder leiding van Barack Obama werd vastgelegd. Hansen schrikt er dan ook niet voor terug om voor het Witte Huis te gaan protesteren (en gearresteerd te worden).

De TED-lezing van Hansen blijft hangen. Niet omwille van de knappe design van de slides maar omdat de wetenschapper-activist de non-believers met heldere gegevens te kijk zet.

Meer…

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2840   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift