Jongeren gezocht om duurzame ontwikkeling te verdedigen hier en in New York

Bouwen aan een innovatieve en slimme toekomst waar duurzaamheid het hart van vormt_ een nobel streven waar steeds meer jongeren van dromen. Maar hoe begin je daar aan? Met een diploma ingenieur, vormgeving of landschapsarchitectuur kan je bijvoorbeeld heel concreet de hand aan de ploeg slaan. Misschien waag je je eerder aan een green guerilla of bouw je mee aan een co-housing project.

Je kan ook mee proberen het beleid te beïnvloeden. Dat is waarom de Vlaamse Jeugdraad (VJR) mandaten uitkeert aan jongeren om hen te vertegenwoordigen in diverse beleidsfora, zowel lokaal, nationaal als internationaal. Nog tot 8 oktober is de VJR op zoek naar pientere knapen en meiden die duurzame ontwikkeling een duw in de rug willen geven. Concreet krijg je een ticket richting New York voor de volgende Commission on Sustainable Development van de VN in handen gestopt. Op deze internationale conferentie kan je de jeugd vertegenwoordigen in de Belgische delegatie.

Mondige, jeugdige (tussen 18 en 30 jaar) en geëngageerde lui met frisse ideeën rond duurzaamheid kunnen daar hun ei kwijt. Ook voor klimaatadepten of VN-specialisten ligt een postje klaar. Voldoe je aan de criteria, rep je dan als de wervelwind richting website van de VJR en stel je kandidaat voor 8 oktober, en wees erbij op de verkiezing op 27 oktober in Gent.

 

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2851   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift