Matternet: drones brengen internet en levensmiddelen naar afgelegen gebieden

88464343Matternet.008

Wanneer je het woord ‘Drones’ hoort, is de context meestal een strijdtoneel. Drones verkennen het slagveld, lanceren bommen of voeren accurate aanvallen uit. Matternet wil hier verandering in brengen en heeft een totaal andere visie op het gebruik van drones.

Vanuit Westers perspectief lijkt het evident dat iedereen verbonden is met de welvaart van de 21e eeuw. Dit is niet zo in vele landen. Een zevende van de wereldbevolking is geregeld afgesloten van de wereld omdat de wegeninfractuur er niet is of onderhevig is aan het weer. Al te vaak geraken dorpen en gemeenschappen totaal afgesloten van water, grondstoffen, electriciteit, … afgesloten van de ‘Global Sharing Network’ zoals Matternet het benoemt.

Matternet wil hier een antwoord op geven door drones in te zetten. Zo wordt er naast het internet, een netwerk van data en informatie, ook een netwerk gecreëerd voor producten, medicijnen, bevoorading, … En dit aan een beduidend lagere kost. In plaats van bijvoorbeeld een weg aan te leggen van 140km in Lesotho voor maar liefst 50 miljoen euro kan een serie drones voor €750.000 een snellere verbinding realiseren.

Een simpel idee dat een groot verschil kan maken voor de één miljard mensen die vaak afgesloten geraken van cruciale levensmiddelen. Maak kennis met het project via onderstaand filmpje.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2886   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift