Minstens 8 petflessen in nieuwe jeans van Levi's

Levi’s gaat petflessen en plastic dienbladen verwerken in een nieuw gamma jeansbroeken en jassen genaamd ‘Waste<Less’. De broeken zullen minimum 20 percent gerecycleerde materialen bevatten, wat gemiddeld neerkomt op 8 petflessen. In totaal 3,5 miljoen petflessen zullen worden gerecycleerd via gemeentes in de VS. De materialen worden dan verpulverd om er polyester vezels van de maken die daarna met katoen worden verwoven. De nieuwe kledingslijn zal vanaf januari 2013 in de winkels liggen. Hoe de Waste<Less-kledij na gebruik wordt gerecycleerd, daarover rept Levi’s niet in zijn persbericht.

Levi’s heeft nog duurzame initiatieven genomen in het verleden. In 2009 zette het bedrijf een informatiecampagne op over hoe haar kledij te wassen met de minste impact op het milieu. Met het Water>Less-project zou het bedrijf al 360 miljoen liter water hebben gespaard bij de fabricage van producten. Levi’s is ook lid van de ‘Better Cotton Initiative’.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 3277   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift