Olympische spikes_ vederlichte perfectie

Luc Fusaro, een Frans student van de Royal College of Art in Londen heeft de “Designed to win” schoenen voor sprinters ontworpen_ vederlicht en perfect op maat. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat het tunen van de sportschoen aan de voeten van de atleet, de prestatie met 3,5% kan verbeteren. Dit terwijl een voordeel van 0,7% al voldoende kan zijn om een race te doen kantelen. Op maat gemaakte schoenen hebben een significante impact op de atletische prestatie maar dat is vandaag het privilege van de sportelite. Massa-geproduceerde schoenen gebruiken standaard maten met standaard mechanische eigenschappen.

Het gebruik van Selective Laser Sintering opent de mogelijkheid van op maat gemaakte schoenen en volstrekt nieuwe business modellen voor het verdelen en produceren van schoenen. De “Designed to win” is daar een olympische illustratie van.

Bovendien kan met de groeiende keuze aan materialen voor direct manufacturing de schoen vederlicht en toch robuust worden gemaakt.   Meer info_ lucfusaro.com

Zonder jouw steun bestaat MO* niet.

Steun ons en word proMO* voor maar €4/maand of doe een vrije gift. 3181   proMO*’s steunen ons vandaag al. 

Word proMO* of Doe een gift