Orbsys shower_ douche hergebruikt water

Na het Deens fietswiel verwennen de Scandinaviërs ons weer met een nieuw technologisch hoogstandje. In Lund, Zweden heeft Mehrdad Mahdjoubi een douche gebouwd die onmiddellijk water recycleert_ de Orbsys Shower.

Orbsys-Shower-Diagram-1

Hoewel de technologie niet nieuw is, is deze douche wel een primeur op onze aardbol. De Orbsys Shower is namelijk geïnspireerd door douches die gebruikt worden door astronauten in ruimtestations. Nochtans zie je niet veel verschil met een gewone douche. De truc zit in de opvangbak dat het ‘gebruikt’ water opvangt, zuivert en weer ophoog pompt. Zo heb je slechts 5 liter water nodig om te douchen in plaats van 150 liter. En ook niet onbelangrijk, het water blijft warm dankzij de circulatie en kan je dus flink besparen op verwarmingskosten. Orbital belooft besparingen tot 90% in water en 80% in energie. Klinkt onrealistisch? Je kan op hun website eigen gegevens invoeren en uitrekenen hoeveel geld een Orbsys Shower je zou besparen. Hygiëne-gewijs staat de Orbsys Shower ook volledig op punt. Het gefilterd water is even zuiver als ‘vers’ kraantjeswater.

Verre toekomst

Sceptici waarschuwen wel voor de installatieprijs van deze douche en de bijkomende onderhoudswerken. Zolang deze douches niet op grote schaal gedistribueerd kunnen worden, is het niet vanzelfsprekend voor Jan met de pet om over te schakelen naar deze ingenieuze douche.

Meer info_ orbital-systems.com

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2795   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2795  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.