Petitie vraagt Nobelprijs voor 15-jarige Malala Yousafzai

De petitie om de Nobelprijs voor de vrede te vragen voor Malala Yousafzai, heeft al meer dan 250.000 handtekeningen verzameld. Een parallele, Amerikaanse petitie heeft net de kaap van 200.000 handtekeningen gerond. De uitgesproken Pakistaanse Malala Yousafzai komt al geruime tijd op voor het recht op onderwijs voor meisjes. Ze schreef ook anoniem een blog op de website van BBC. De Taliban kon er niet mee om en schoot Malala in het hoofd toen ze op 9 oktober 2012 met de bus terugkeerde van school. Malala overleefde de aanslag en werd na eerste zorgen in Pakistan overgevlogen naar een ziekenhuis in Birmingham. De VN hebben 10 november uitgeroepen tot ‘Malala Yousafzai Day’ om aandacht te vragen voor de miljoenen kinderen wereldwijd die omwille van discriminatie geen basisonderwijs krijgen. Wie het leven van Malala en haar familie beter wil begrijpen, kan onderstaand profiel van de New York Times bekijken.

Ik ben proMO*

Nu je hier toch bent

Om de journalistiek van MO* toekomst te geven, is de steun van elke lezer meer dan ooit nodig. Vind je dat in deze tijden van populisme en nepnieuws een medium als MO* absoluut nodig is om de waarheid boven te spitten? Word proMO*.

Wil je bijdragen tot de mondiale (onderzoeks)journalistiek in het Nederlandstalig taalgebied? Dat kan, als proMO*.

Wil je er mee voor zorgen dat de journalistiek van MO* mogelijk blijft en, ondanks de besparingspolitiek, verder uitgebouwd wordt? Dat doe je, als proMO*.

Je bent proMO* voor € 4/maand of € 50/jaar.

Word proMO* of Doe een gift